Форуми

Terrariums.eu :: Форуми :: Влечуги :: Змии :: Как се гледа Змия.
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Отглеждане на Черна Мексиканска Кралска Змия (Lampropeltis getula nigrita)
Редактори:admin, Georgi, dewers
Автор Отговор
admin
ср мар 28 2012, 04:59

Регистриран потребител #1
Регистриран: чт яну 05 2012, 11:13
Град: Плевен
съобщения: 32

Кратък наръчник как се гледа Черна Мексиканска Кралска Змия (Lampropeltis getula nigrita)
Black mexican Kingsnake - Черна Мексиканска кралска змия - наръчник
Черната Мексиканска Кралска Змия (Lampropeltis getula nigrita), е лъскава черна змия, произхождаща от западна Сонора и северозападните части на Синалоа, Мексико , както и в малки части от южната част на Аризона. Някои новородени имат странични бели петна, които обикновено изчезват, когато змията порасне.


Размери:

Black mexican Kingsnake, - Черна мексиканска Кралска ЗмияТе са елегантни змии, със средна дължина между 90 до 120 см. Обикновено Нигритите са много кротки змии и за това те са отлични домашни любимци.Терариум:


Минималния размер на терариумът за кралският черен смок трябва да е 90 см х 30 см х 45 см, но се при възможност може да се предоставят и по-големи. Терариумът да е добре защитен срещу бягство, с две убежища в двата края на терариумът (топлата и студената част) и купичка с вода, достатъчно голяма, за да може змията да влезе в нея и да се кисне. Новородените могат да се съхраняват в малки пластмасови съдове, за големите е подобно, но с подходящите размери. Този вид змии може да се отглежда както в Дървен така и в Стъклен терариум. Никога да не отглеждайте два Мексикански смока заедно, защото те могат да проявят канибализъм и един да изяде друг.

Субстрат:


За субстрат може да се използват вестници, трепетликови дървени стърготини или кипарисов мулч. Бор или кедърови дървесни стърготини никога не трябва да се използват, тъй като те съдържат токсични химикали, които може да причинят респираторни проблеми и да убият вашата змия.

Температура:


Black mexican Kingsnake - Черна мексиканска змия Средната атмосферна температурата през деня може да бъде около 25 градуса, като в горещата част около 31 градуса. През нощта температурите могат да паднат до ниските 22 градуса.

Хранене:


Всички смоци ще са напълно доволни от диета състояща се изцяло от домашни гризачи (мишки, плъхове) Новоизлюпените обикновено започват да се хранят с розови, новородени мишлета. С растежа на змията, трябва да се дават по-големи мишки, съобразени с нуждите на змията. Новоизлюпените трябва да бъдат хранени на всеки 4 до 6 дни, докато възрастните екземпляри имат нужда от една възрастна мишка на всеки 7 до 10 дни. Големината на мишката не трябва да е по-дебела от колкото най-дебелата част на змията.

Почистване на терариумът:


Старателно се почиства и дезинфекцира на терариумът най-малко веднъж месечно. При всяко изхождане на змията, терариумът трябва да бъде почистен възможно най-бързо, за да се предотврати развитие на бактерии. Достъпа на змията до купа с прясна вода е задължителен.

Източник: reptitrader.co.uk
[ Редактирано ср фев 12 2014, 11:40 ]
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System

Последни съобщения във Форума

  Тема Автор Преглеждания Отговори Последен отговор
Няма нови съобщения Свиненоси змии (heterodon nasicus) (Продава) kika199 1517 1 maromega
чт май 10 2018, 09:10 
Няма нови съобщения Търся спешно парче от кожа на змия (Змии) mispiton 1246 0 -
 
Няма нови съобщения Подарявам игуана /във Варна/. (Продава) v-twin 1844 1 m.v.iliev
пн яну 01 2018, 09:55 
Няма нови съобщения Кралски питон (Змии) viko86 1217 2 viko86
пт дек 01 2017, 08:36 
Няма нови съобщения Подходящ ли е Еxo Terra 30x30x30 за Чилийска роза с големина на тялото 7см. (Тарантули) resident_x 950 0 -
 
Теми: 51 | Отговори: 73 | Преглеждания: 328535