Продукти

Щипка за лампа и нагревател
Щипка за нагреватели и лампи за терариумиЛека и удобна стойка за нагреватели и отоплителни крушки, подходяща за открити терариуми, аквариуми за ...
Цена 22.00 лв.

За контакти

econt

Нови артикули

Четворна едностранна гъвкава дюза с преход през стена.
Четворна едностранна гъвкава дюза с преход през стена.ОписаниеЧетворната дюза е предназначена за използване в големи терариуми, вивариуми и палудариуми, когато трябва да се напръска голяма площ и дюзата да се закрепи към тавана или стен...
Цена 70.00 лв.

Най-нови теми

Нагревателни кабели

Нагревателни кабели

Нагревателен КабелНагревателните кабели са лесно и функционално решение при отопляване на много терариуми, или шкафове с малки терариуми. Те са пластични, тънки, издръжливи, могат да отопляват голяма площ, цената им е сравнително ниска, имайки впредвид отопляемата им способност и са с много дълъг живот. Кабелите за отопление на терариуми се произвеждат както от редица специализирани фирми за Тераристика, като Exoterra и ZooMed, но така и от фирми за домашно обзавеждане, използвайки ги като подово отполение, и за редица други приложения. Сравнително евтини, много хора в България си ги правят в домашни условия. Предлагат се много такива, добре изработени от други тераристи в България. Те могат да бъдат контролирани с терморегулатори, за да сте сигурни че температурата която искате да поддържате е в правилните граници.

Нагревателен кабел за терариумНагревателните кабели са предназначени за използване от външната страна на терариума, не вътре във влажната среда. Това прави Нагревателните кабели подходящи за стъклени, плексигласови терариуми и пластмасови кутии. При ползване в дървени терариуми трябва да се ограничи достъпа на влага и на самото животното до кабела, могат да се ползват поркиващи повърхности, пясък, или подвижно стъклено дъно. Нагревателните кабели са широко използвани за отопляване на етажерни системи, където много стъклени и пвц терариуми се отопляват странинчно или подово.

Предимства и Недостатъци при разположението:

Отдолу:

 1. Плюс: Затопля субстрата и изпарява влагата от него
 2. Плюс: Повишава нивото на влажността при изпаряване на вода от субстрата
 3. Минус: Може да нагорещи субстрата и да доведе до дискомфорт на животното.
 4. Минус: В по-студените дни, създаването на топлинен градиент (плавно преминаване от топъл към студен участък в терариума) може да е проблем.

Отстрани:

 1. Плюс: Добавя топлина на околната среда в терариума, създавайки топлинен градиент от топъл към хладен сектор в терариума.
 2. Плюс: Възможност да се ползва в етажерна система за отопляване на много терариуми
 3. Минус: Не допринася за влажността на въздуха, изсушавайки го постепенно.
 4. Минус: Монтирането и закрепването за стената отнема време


Предимства на самият кабел:

 1. Цената както при домашно изработените така и при купешките
 2. Достъпността
 3. Гъвкавостта
 4. Икономичност
 5. Дълъг Живот

Недостатъци:

 1. Ограничение в използването при дървени терариуми
 2. Изсушават въздуха
 3. Опасност от пренагряване на повърхността


Поръчкови нагревателни кабели.Купешки нагревателен кабел.Нагревателни кабели - Зоомед

 

Коментарите са спрени или не сте влезли в акаунта си!